mandag 27. februar 2012

En liten oppdatering


Ja - nå er det vel på tide at det kommer en litt lengre oppdatering fra oss her i Skrasledalen. Som noen vel har fått med seg har vår minste prinsesse blitt "utstyrt" med en sonde i nesa.

Det hele startet i oktober/november 2011. Da hadde Alma flere en haug med bleier i døgnet - på det meste 15 stk!!! Så derfor ble det til at vi gikk på litt jevnlig vektkontroll. Ho krysset flere av strekene på skjemaet og ble derfor henvist til barnepoliklinikken på SSK. Og der var vi 3. januar - og det var da hele "styret" startet. Ho ble lagt inn med en gang til observasjon. Alt ho spiste og drakk ble notert ned - og ho ble undersøkt opp og ned og i mente. Det eneste de fant ut som var "galt" var at ho ikke tålte kumelkprotein. Derfor ble ho satt på melkefri diett. Men jenta vår ville likevel ikke spise nok. Derfor ble det til at vi etter 1 1/2 uke reiste hjem - med sonde i nesa til Alma - sånn at ho skulle få i seg nok. Etter den tid har vi vært inne på SSK og tatt flere prøver, og vært på spiseteam-uke i Arendal. Men vi er ikke blitt så mye klokere. Etter besøket på på SSA og spiseteam har ho blitt satt på en ny melk, neocate. Og ho skal ikke ha noe form for melk, det skal ikke engang være spor av melk i maten. 

Fremdeles spiser Alma for lite, og sonden er ennå på plass i nesa (tja....for tiden er den på plass, men ho napper den vel snart ut eller kaster opp så den går ut...og da er det bare å sette seg i bilen og frese til kristiansand igjen! ) 

Vi skal snart ta en tur til Arendal og spiseteamet igjen - så det blir spennende å se hva som skjer da. De som vi har hatt med å gjøre av leger og ernæringsfysiologer på begge sykehusene har vært fantastisk dyktige. En liten periode følte jeg likevel vi "falt mellom" to sykehus - men jeg er ikke redd for å si fra, så dermed har vi hatt god oppfølging det siste. 

Jeg prøver å innse at det er tida som må jobbe for Alma.... dvs at vi nok må smøre oss med en stor dose tolmodihet. Ikke like lett - men..... prøver så godt vi kan. Heldigvis er Alma ei veldig blid og fornøyd jente - smilet er så og si på plass hele tida. Og Sofie er verdens beste storesøster - ho passer godt på Alma'en sin :) 

Vi har verdens beste prinsesser! :) 

Sendt fra min iPhone

Ingen kommentarer: