lørdag 12. juli 2008

En kulinarisk opplevelse...eller...

I går kveld kom ho Marianne og han Lars (les "ho Marianne og han Lars" med Rognan dialekt - for det er der Marianne er fra :) Etter en LANG kjøretur fra Oslo dukket de til slutt opp. Så utrolig koselig med besøk av sånne fantastiske venner. Nå er det ikke Marianne og Lars som er den kulinariske opplevelsen, men Marianne er grunnen til den. For Marianne er som sagt fra Rognan, og i området rundet der serveres det noe som heter Møsbrømlefse. Møsbrømlefse er ei blanding av lefse og flatbrød. Den varmes og så haes det på noe som heter søvl. Søvl består av prim, rømme, smør og brunost....tror jeg. Når denne lesfesgreia spises brukes det MASSE servietter - for jeg har fått beskjed om at det er bare pingler som spiser med kniv og gaffel:) Men..du lurer sikker på hvorfor vi har spist denne lefsa her sør. Jo - det har seg nemlig sånn at ho Sigrid (bakermester harepus på konsmo) er fra samme område som Marianne. Og den andre lørdagen hver måned blir nemlig denne lefsa servert på Konsmos bakeri (Br. Ågedal) Og siden det er andre lørdag i måneden i dag så må vi jo ned og teste denne lefsa igjen. Det er faktisk ganske så godt ja. Litt mektig - men godt.
Enn anne "kulinarisk" opplevelse vi skal nyte i dag er konsert i Sarons dal med Reflex. Marianne synger nemlig der. Og det gleder vi oss MASSE til! Så har du lyst på en fantastisk konsertopplevelse så ta turen til Sarons dal i kveld.
Ja - det var dagens anbefalinger :)
Og angående den lefsa- skal se om jeg kan få lagt ut et bilde av den her...så kan du se hva du synes og om du har lyst til å oppleve den.

OG PS!!! Noen leser faktisk bloggen - så....da fortsetter jeg å skrive om ting som skjer i mitt lille univers :) Takk for hyggelige tilbakemeldinger.

Ingen kommentarer: